חובת הפרשה לפנסיה וההשלכות של העסקת עובדים ללא הפרשה לפנסיה

אחת לכמה זמן אנו רואים פרסום שקורא לנו למצוא כספים אבודים, נכון? כתבות על אנשים שלא מצאו כספי פנסיה שהפקידו במשך שנים מפורסמות השכם וערב, מספרות לנו על מקרים בהם קרנות פנסיה, קופות גמל, ביטוחי מנהלים ועוד ביטוחים פנסיוניים, לא הגיעו ליעדם. מדוע? לעיתים מדובר בהעברת הכספים לחשבון בנק שגוי, לעיתים רשימות שנשלחו בדואר לא הגיעו ליעדן, ועוד סיבות כאלו ואחרות. חובת הפרשה לפנסיה היא אחת החובות החשובות ביותר שחלות על כל מעביד. מדוע? מה קורה במידה והכספים לא מועברים ליעדם? כל המידע בעמוד הבא.

חובת הפרשה לפנסיה – רפורמה חשובה בתחום

החל מינואר 2019, קבעה רשות שוק ההון במשרד האוצר כי מעסיקים שברשותם מתחת ל-20 עובדים, מחויבים דווח על הפקדות פנסיוניות באמצעות דיווח דיגיטאלי בלבד, בקובץ אחיד בלבד, אותו קבע משרד האוצר. עוד קבעה הרפורמה, כי האחריות לקליטת הכסף במקום הנכון, היא באחריות המעסיק, ואם אינו יבצע את אחריות זו, יש בידי הממונה על שוק ההון במשרד האוצר, אפשרות להטיל עיצום כספי על המעסיק.

יתרונות הרפורמה

הרפורמה שמבטיחה חובת הפרשה לפנסיה, מביאה עימה יתרונות חשובים בתחום. ראשית, צמצום משמעותי של טעויות, ושל תביעות עובדים כתוצאה מכך. ברגע שהכספים נמצאים במקומם, הזכויות הפנסיוניות של העובד תקינות, וכולם מרוצים.

העובדה כי הדיווח באמצעות ממשק אחיד לכולם שם את האחריות על המעביד, ועליו לבדוק תוך מספר ימים מהדיווח, שהכל תקין, דורשת מהמעסיק לקחת אחריות, לוודא שהעובדים קיבלו חובת הפרשה לפנסיה, ולזה יתרון גדול. על מנת לעמוד בתנאים של הרפורמה מבחינת דיווח ומעקבים, מעסיקים רבים נאלצים להיעזר בשירותים של מתפעלים פנסיוניים שיבדקו אותם ויוודאו כי הכל תקין ועומד בתנאים.גם בכך יתרון.

תפעול פנסיוני מקצועי – מבטיח חובת הפרשה לפנסיה

חובת הפרשה לפנסיה היא לא משחק, ומעסיק שלא וידא כי לעובד שלו הופרשו כספים כראוי, צפוי לעונשים חמורים בחוק. מכיוון שמדובר בעולם שלם אשר דורש ידע, ניסיון והבנת השטח, מעסיקים רבים מעדיפים להיעזר בעזרה מקצועית חיצונית. הדיווח באמצעות הממשק האחיד הדיגיטאלי, הוידוא כי הכספים שויכו לעובדים באופן תקין, מצריך ידע מקצועי, אשר מעסיקים רבים מעדיפים לשכור שירותים של תפעול פנסיוני מקצועי, שמוודא שהכל תקין. כתוצאה מכך, יוכלו העובד והמעסיק להיות שקטים לגבי ההפרשה הפנסיונית, הדיווח התקין וכל הכספים בפועל.

מה ההשלכות של העסקת עובד אשר לא ביצע חובת הפרשה לפנסיה?

מדינת ישראל אינה מראה סובלנות רבה למעסיקים שאינם מפרישים פנסיה כראוי לעובדיהם, והעונשים הקבועים בחוק כוללים קנסות גבוהים שיכולים להגיע גם לחצי מיליון שקלים, וכמובן מאסר בפועל בכלא. מעביד שלא מפריש פנסיה, ניתן להגיש נגדו תלונה ביחידת האכיפה של חוקי העבודה, במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.

 

הכנסו לדף הבית למידע נוסף אודות שירותי תפעול פנסיוני 

הכנסו למידע אודות מערכת סליקה פנסיונית

2020-01-27T12:43:00+02:00
Call Now Button דילוג לתוכן